“Tot ceea ce imi doresc este ca fiecare firmă din Sibiu să audă despre această iniţiativă!”

portrait_adela_luta

Săptămana aceasta, Adela Luţă incepe munca in calitate de director al magazinului SOMARO din Sibiu. Am vorbit cu ea despre istoricul ei personal, motivaţia şi planurile pe care le are in legatură cu noul job.

Dragă Adela, poţi să ne spui câte ceva despre tine şi cariera ta până acum?

Pot să incep prin a spune că am 27 de ani şi mi-am inceput cariera imediat după examenul de licenţă. Am fost acceptată intr-un program de management trainee, din cadrul companiei McDonald’s, rol care presupunea  de la a sti sa faci un hamburger până la calculul profitului unui restaurant. După trei ani in care am fost manager intr-un restaurant McDonald’s am decis să incerc si vânzarile, domeniu unde am avut multe de invătat şi unde mi-am consolidat cunoştinţele legate de marketing si vânzare, iar in final  am revenit la management in cadrul unui restaurant local din Sibiu.

După experienţele tale profesionale te-ai decis să cauţi o nouă provocare la SOMARO. Ce te-a motivat sa faci parte din iniţiativa SOMARO?

Este simplu. SOMARO, pe langa oportunitatea de job pentru mine, este unul dintre puţinele initiative destinate să ajute comunitatea. Această iniţiativa este cel mai bun exemplu de responsabilitate socială, care include atât persoanele fizice din comunitate, cât şi firmele si companiile care işi desfaşoara aici activitatea. In acest proiect, promovăm alături de reducerea costurilor destinate deşeurilor, reducerea risipei de alimente si importanţa resurselor considerate deseuri pentru persoanele aflate in dificultate. Nu cerşim dupa nimic, ci suntem o rotiţă in lanţul logistic prin care ne arătam empatia şi susţinerea faţa de semenii noştrii. Imbinăm lucrurile practice, şi anume problema aruncarii tonelor de produse care sunt incă bune din punct de vedere calitativ cu responsabilitatea socială, oferind oamenilor aflaţi in dificultate accesul la alimente sau produse pe care in situaţii normale, nu işi permit sa le achiziţioneze.

Magazinul SOMARO din Sibiu este cel mai recent şi , prin urmare, se află incă in faza de dezvoltare. Care sunt paşii pe care ţi-ai propus sa-I urmezi pentru ca magazinul să inainteze?

Din păcate, nu cred că există o reţetă sau un număr de paşi care să asigure un final fericit. Tot ceea ce imi doresc este ca fiecare firmă sau afacere din Sibiu să audă despre această iniţiativă şi despre posibilităţile pe care le oferă. Sunt sigură că in momentul de fată sunt numeroşi posibili furnizori care nu au auzit de magazin şi care nu ştiu că există o alternativă la aruncarea unor produse care incă se afla in standarde calitative.
Sibiu este o comunitate mică şi am incredere in capacitatea oamenilor de a inţelege problemele cu care o comunitate se confruntă. De asemenea, am incredere in disponibilitatea oamenilor de a oferi o şansă acelora dintre noi care sunt defavorizaţi.

Iţi multumim pentru acest interviu, Adela, şi noi toţi iţi dorim un inceput bun la SOMARO!