Simon Suitner preia funcția de manager SOMARO

portrait-simon-175x175

SOMARO se poate uita în urmă la 5 ani de succes. Acum este timpul să predăm managementul în România. Pe data de 1 Iunie 2015, Simon Suitner preia funcția de Manager General de la Jakob Detering.

Cum a început călătoria? Atunci când, în 2009-2010, împreună cu o mulțime de susținători, Fundația Katharina Turnauer, a început să pună idea în mișcare, aceasta a fost primită cu scepticism. Ar putea ei să depășească toate obstacolele birocratice pentru a deschide măcar un magazin? O să fie companiile cu adevărat doritoare să furnizeze produse magazinului SOMARO? Cum se puteau asigura că într-adevăr doar oamenii cu dificultăți financiare o să cumpere de la SOMARO și de prevenția revinderii produselor pe piața neagră? Deja toate aceste întrebări erau acompaniate de îndoieli. Cu toate acestea, cum inițiativa avea ca și scop să-si acopere costurile din venituri – fără a pierde din vedere beneficiarii și nevoile acestora – această inițiativă a fost considerată atât naivă, cât și nerealistică, de majoritatea oamenilor.

Jakob_Simon

Jakob Detering și Simon Suitner

Împotriva tuturor șanselor, SOMARO a devenit o poveste de succes! Astăzi, SOMARO deține în România 3 magazine sociale, are peste 70 de companii care furnizează produse, asigură un loc de muncă pentru 7 oameni și permite accesul la alimente și produse de utilitate zilnică pentru mai mult de 1.000 de clienți și familiile acestora.

Cu acestea în gând, a venit timpul ca managementul SOMARO să fie predat în România. Acesta a fost dintotdeauna scopul Fundației Katharina Turnauer: să coboare de la management în momentul în care SOMARO se poate susține singur. Astfel, începând cu 1 Iunie 2015, Simon Suitner, fostul director al magazinului SOMARO București, o să devină noul manager general, preluând funcția de la Jakob Detering. Încă de la început, Simon a avut un rol major în SOMARO și o să conducă aceast proiect cu succes, datorită experienței sale, entuziasmului și empatia pentru persoanele aflate în dificultate din România. Jakob Detering o să rămâna la SOMARO ca membru al consiliului de administrație și o să susțină în continuare echipa SOMARO.

Pe cât este de minunată povestea de succes a SOMARO, pe atât este de important să nu uităm că mai există mii de români care încă sunt amenințați de sărăcie și excludere socială. În același timp, este de necrezut să știm că în România se aruncă tone de alimente în fiecare zi. Prin urmare, SOMARO nu o să se oprească și o să lupte în continuare cu risipa de alimente prin extinderea activităților sale pe viitor.

Citiți mai multe despre aceasta într-un interviu cu Katharina Turnauer,  Jakob Detering și Simon Suitner.