De ce vinde SOMARO produsele?

Poate că vă întrebaţi: de ce SOMARO nu oferă pur şi simplu gratuit produsele, având în vedere că toţi clienţii sunt persoane cu resurse financiare reduse?

Există mai multe motive pentru care vânzarea produselor generează o serie de avantaje majore pentru clienţii noştri!

În primul rând, noi, ca şi asociaţie, nu am putea exista fără un profit financiar. Fără acest venit nu am putea acoperi costurile curente, cum ar fi forţa de muncă, consumul de electricitate, etc. Modelele de finanţare alternative (de ex., obţinerea de fonduri publice sau din donaţii din mediul privat) ne-ar face dependenţi de aceşti actori şi ar implica riscul întreruperii acordării acestor fonduri pentru activitatea noastră.

Mai mult, există o serie de factori practici şi fiziologici pentru care vindem produsele, în loc să le donăm clienţilor noştri: Ne tratăm clienţi ca pe nişte consumatori apreciaţi, ceea ce le redă într-o oarecare măsură demnitatea pentru a găsi puterea de a merge mai departe, către un stil de viaţă normal: Fac cumpărături ca şi toţi ceilalţi! Şi prin achiziţionarea produselor, clienţii noştri cumpără doar ceea ce le trebuie efectiv şi ceea ce consumă! Reducerea risipei de bunuri de larg consum face parte din misiunea noastră şi astfel ne asigurăm că clienţii noştri consumă produsele cumpărate şi nu le irosesc la rândul lor!

Cu toate acestea, este foarte important de menţionat că scopul SOMARO nu este acela de a obţine profit! Orice profit obţinut este reinvestit 100% în proiectul SOMARO (de ex., pentru deschiderea unui alt magazin) şi nu folosim niciun euro pentru dividende sau alte modalităţi de remuneraţie pentru investitori şi terţi!

all